Velkommen!

Hei, og velkommen til slektsgranskeren.no!

Mitt navn er Fredrik Bødtker, og jeg holder våren 2019 på med å ferdigstille min masteroppgave i samfunnsfagdidaktikk, ved Høgskulen på Vestlandet (HVL). I masteroppgaven skriver jeg om hvordan slektsgransking kan brukes som metode i ungdomsskolen for elevenes utvikling av historiebevissthet. I bacheloroppgaven skrev jeg om hvordan kildene som brukes til slektsgransking kan brukes i skolen. Der fant jeg ut at særlig folketellinger og kirkebøker egner seg, grunnet deres systematikk og tilgjengelighet. Det store spørsmålet ble dermed – Hvordan nå ut med dette spennende kildematerialet i skolen? Masteroppgaven vil forhåpentligvis kunne gi svar på dette.

I løpet av arbeidet med bachelor- og masteroppgaven har jeg utviklet en oversikt og forståelse av de mest brukte kildene i slektsgranskingen. Denne kunnskapen ønsker jeg å dele via denne siden, gjennom blogginnlegg, ressurser, veiledning og tilbud av tjenester til deg som ønsker hjelp med slektsgranskingen. Dette kan være seg; gransking av slekten, hjelp med tyding av skrift, råd og veiledning til videre undersøkelser mm.

Jeg kan også bidra til en fremstilling av slektshistorien i anledning fødselsdag eller andre merkedager. Slektsgransking skal være gøy og gi deg motivasjon gjennom mestring og nysgjerrighet. Når du møter den berømte veggen kan jeg være nettopp den hjelpen du trenger!

Aktiviteten på nettsiden vil kunne variere noe denne våren grunnet masterskriving, men jeg vil forsøke å oppdatere så ofte som mulig. Jeg er likevel åpen for oppdrag, både av større og mindre omfang. Pris kan avtales etter en dialog om ditt behov.

For nærmere avtale, eller en samtale om hva du ønsker å finne ut; ta kontakt med meg, helt uforpliktende, på e-post: Fredrik@slektsgranskeren.no.

Takk for din interesse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *